Начало / Общество / Плевен се включи в „Международния воден мост 2012“

Плевен се включи в „Международния воден мост 2012“

Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков откри международен младежки телемост, посветен на Световния ден на водата – 22 март. Събитието бе организирано от ГПЧЕ – Плевен, чрез Сдружение „Европейско образование и граждански инициативи“, с подкрепата на Община Плевен и Медицински университет  Плевен.

„Международен воден мост 2012” е изцяло нова концепция, която цели да се превърне в обща международна кауза и да създаде нова култура на комуникация за водата между младите хора и представителите на бизнеса, гражданския сектор, общинските управи и министерствата. Форумът предоставя възможност за обединение на различните социални партнъори и информация, както за специфични проблеми, така и за успешните практики в използването и съхраняването на водните ресурси на земята.

Кметът на Плевен изрази удовлетворение от отношението на младите хора към природата, както и подкрепата си в благородната мисия, инициирана от тях.

В Международен воден мост 2012 чрез видео връзка се включиха над 15 информационни центрове от страната и чужбина. Във всяка една от точките на Водния мост протече програма, тематично свързана със Световния ден на водата.

В мрежата на Международния воден мост 2012 от България се включиха още общините Благоевград, Варна, Пловдив и София.

Прочетете също:

Преместваеми обекти в Плевен ще се поставят само по схема и одобрение от главния архитект на Общината

Общинският съвет на Плевен прие промени в общинската Наредба №15 за реда и условията за ...