Акценти
Начало / Общество / Плевен се включва днес в кампанията  „Да изчистим България заедно”

Плевен се включва днес в кампанията  „Да изчистим България заедно”

Плевен днес става част от най-мащабната доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно”. Всеки, който желае, днес може да излезе да почисти зелените площи около дома си, кварталната градинка, училищния двор или мястото, където обича да се разхожда.

„Доброволци за Кайлъка” заедно с Лайънс клуб Плевен – Огледало, организират почистването и облагородяването на района около язовирите в парк „Кайлъка”. В 8.30 часа до паметника на ген. Тотлебен до малкия язовир е сборният пункт на желаещите да се включат в почистването. Там ще се раздават чували и ръкавици, тениски и вода. Който има налични, може да носи мотики, гребла, метли, лопати, моторна резачка и косачка.

Към доброволците за почистване на парк „Кайлъка” ще се присъединят децата и треньорите от школата на Баскетболен клуб „Спартак“. С тях ще бъде и капитанът на мъжкия отбор Тодор Тодоров.

За нормалното провеждане на кампанията от Община Плевен осигуриха безплатно ръкавици и чували за отпадъци. Създадена е организация след края на акцията, отговарящата за съответния район почистваща фирма да извозва боклука. От „Екопак България” са осигурени достатъчни количества чували и ръкавици.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...