Акценти
Начало / Здравеопазване / Плевен отново ще бъде домакин на Дни на имунологията

Плевен отново ще бъде домакин на Дни на имунологията

В началото на месец април в Плевен ще се проведат традиционните имунологични дни. В рамките на тези дни ще се проведе Осма работна среща с международно участие, чиято тема тази година ще е:  „Автоимунитетът през 2019: добрите и лошите новини“.

Работната среща се организира от Център за репродуктивно здраве към Медицински университет – Плевен; Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина“ – Плевен; Лаборатория по Клинична имунология, Университетска болница „Свети Иван Рилски“, Медицински университет – София и от Българската Асоциация по клинична имунология.

Почетен председател на Организационния комитет, модератор на сесии и лектор е проф. д-р Йехуда Шонфелд, Доктор Хонорис кауза на Медицински университет – Плевен.

Работната среща ще включва пленарни доклади, кратки научни съобщения и постерна сесия, разпределени в осем различни теми: Мозайката на автоимунитета;  Диагностични методи при автоимунитет: решени и нерешени проблеми;  Животински модели: добри или лоши новини за автоимунитета;  Лечение на автоимунните заболявания: добрите новини през 2019; Хранене, лекарства и автоимунитет; Синдром на хроничната умора; Varia; Лекари и пациенти – с участие на пациентски организации.

До 30 януари ще се приемат заглавия за участие, а до 28 февруари ще се приемат  резюмета (само на английски език), съобщават организаторите.

Регистрацията и изпращането на резюмета могат да станат чрез сайта на събитието: www.plevendays.org или чрез имейл: info@plevendays.org

За допълнителни въпроси и информация: Даниела Гонкова: 064/804 790; GSM: 0885/299965 и Венета Танчева: 064/804 790; GSM: 0886/973317.

Имунологични дни – Плевен 2019 ще се проведат на 10 и 11 април.

Прочетете също:

Какво е псориазис и как да успокоим ковните лезии, които причинява

Повечето от нас са свикнали да асоциират кожните заболявания с тийнейджърското акне, което са имали ...