Акценти
Начало / Здравеопазване / Национална конференция по токсикология 2016 ще се проведе днес в Плевен

Национална конференция по токсикология 2016 ще се проведе днес в Плевен

За четвърта поредна година Клиниката по токсикология към УМБАЛ „Д-р Георги Странски” ЕАД е домакин на Национална конференция по токсикология, което е голямо признание за плевенските специалисти. Общо токсикологичните центрове в България са 5 – УМБАЛСМ „Пирогов” – София, ВМА – София, Медицински университет – Пловдив, Военно-морска болница – Варна и плевенската Клиника, начело с доц. д-р Евгения Бързашка, дм. Годишната среща на токсиколозите в България ще се проведе тази събота и неделя в хотел „Балкан”, като мероприятията започват на днес  от 11 часа.

Очаква се лектори на събитието да са водещите специалисти от страната. Ще бъдат разгледани и обсъдени различни медицински тежки случи и прецеденти, ще бъдат прочетени лекции на различни важни теми и нови тенденции и разработки в областта на токсикологията.

Интересни теми на разговор ще бъдат различни случаи – интоксикация с медицинска марихуана, поглъщане на метален живак, остри отравяния и действие на психотропни медикаменти, алкохол, видове дизайнерски дроги като амфетамин и други разновидности, тенденции при новите наркотични вещества, начини на действие при остри интоксикации след употреба на наркотици, оптимизиране на метод за определяне наличието на кокаин в биологични проби за нуждите на съдебно-токсикологичната експертиза и др.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...