Начало / Образование / Плевенско училище ще е сред домакините на втория кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

Плевенско училище ще е сред домакините на втория кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

Плевенско училище ще е сред домакините на втория регионален кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, информират организаторите. Професионалните гимназии по механоелектротехника в София, Плевен и Дупница ще приемат участниците в направление „Електроенергетика“. То ще се проведе на 12 февруари, а в него ще се състезават за място в третия етап класиралите се на първите две места в първия кръг ученици от всяко училище.
Победителите в първия кръг от Елин Пелин и София ще премерят своите сили в Професионалната гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров“ в столицата, а тези от Плевен, Кнежа и Троян – в Професионалната гимназия по механоелектротехника в Плевен. Екипите от Благоевград, Дупница, Кюстендил, Самоков и Якоруда ще решават конкурсните задачи в Професионалната гимназия „Акад. Сергей П. Корольов“ в Дупница.
Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда за четвърта поредна година. В рамките на инициативатаЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от 12 клас от технически и икономически гимназии на територията на Западна България. Състезанието по електроенергетика и икономика се реализира под патронажа на Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗза България. То е част от Графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2015–2016 г. на Министерството на образованието и науката.
Целта на конкурса на ЧЕЗ е да предостави възможност на младите хора да демонстрират придобитите знания и практически умения, да осигури условия за реализацията им и стимулира развитието им в областта на електроенергетиката и икономиката.
Финалният кръг на състезанието ще се проведе в края на март, когато 12 победители от втори кръг ще участват в надпреварата,разпределени в 6 отбора. Членовете на отборите, класирани на първите три места, ще бъдат стипендианти на ЧЕЗ за 2016 г. в направление „Електроенергетика“. Те ще получат и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет„Св. Иван Рилски“.

Прочетете също:

Плащаме местните данъци с отстъпка до 30 юни

С два месеца – до 30 юни 2020 г., се удължава срокът, в който местните ...