Акценти
Начало / Общество / Плевенски скаути – първите посетители на обновения Информационен център на Басейнова дирекция

Плевенски скаути – първите посетители на обновения Информационен център на Басейнова дирекция

Настоящи и бъдещи скаути от Плевен са първите посетители на обновения Информационен център на Басейнова дирекция „Дунавски район“ (БДДР). Посещението е част от инициативите в Седмицата на водата, посветена на 22 март. По традиция малките скаути разкрасиха пространството около БДДР с рисунки с тебешири, посветени на Деня на водата.

През настоящата седмица се провеждат образователни инициативи, посветени на Деня на водата. В понеделник и вторник възпитаници на Медицински университет – Плевен и ОУ „Цветан Спасов“ взеха участие в Час по екология в Музея. В сряда малчугани от градини „Щастливо детство“ и „Иглика“ представиха своите рисунки, посветени на опазването на водата. В четвъртък и петък няколко плевенски училища ще посетят Час по екология в Музея.

Кампанията за Деня на водата се организира от БДДР, РИОСВ – Плевен, Регионален исторически музей и е с подкрепата на Регионална лаборатория – Плевен и „ВиК“ ЕООД – Плевен.

„Вода за всички! Всеки е важен!“ е мотото на кампанията за Световния ден на водата през тази година. В образователните инициативи от Седмицата на водата се обръща внимание към индивидуалния принос на всеки за опазването и пестенето на водата.

 

Прочетете също:

Днес имен ден празнува Доротея

На 5 юни Църквата почита Св. Доротей, на когото се приписват разказите за пророците, апостолите ...