Акценти
Начало / Последни новини / Плевенските триатлонисти с добро представяне на Балканското в Охрид

Плевенските триатлонисти с добро представяне на Балканското в Охрид

Триатлонисти от плевенския клуб  „Борислав Доков” постигнаха добро представяне  на Балканското първенство по триатлон, провело се в Охрид. На 15 и 16 септември трима участници от клуба стартираха в западната ни съседка. При изключително силната конкуренция на 80 представители от различни държави, плевенчани успяват да завоюват места между първите 15, като треньорът на клуба ни Иво Илиев се класира четвърти, Валентин Грижов – 13-и, а Стефан Кънчев – 14-и, преминавайки успешно разстоянието от 750 м. с плуване, 20 000 м. с велосипед и 5 000 м. с бягане.

В началото на този месец – 7 и 8 септември, плевенчани пък взеха участие в Държавното първенство по триатлон на основна дистанция, което се проведе в курортния комплекс Камчия. Общо 8 състезатели на клуб „Борислав Доков” – Плевен взеха участие в стартовете, като извоюваха два бронзови медала. Те станаха притежание на Владимир Валентинов при юноши старша възраст и на Иво Илиев при мъжете.

С надпреварата на основна дистанция приключиха националните първенства по триатлон и всички състезатели започват активна подготовка за следващата година. Плевенският клуб също стартира с тренировките за следващия сезон, като набира и желаещи да се състезават в този спорт.

Прочетете също:

Над 1 000 на 100 000 е заболяемостта от Ковид-19 в Плевен на 14-дневна база

Заболяемостта от Ковид-19 в община Плевен премина границата от 1 000 на 100 000 на ...