Акценти
Начало / Политика / Плевенските социалисти предпочитат коалиция за президентските избори

Плевенските социалисти предпочитат коалиция за президентските избори

64% от гласувалите във вътрешнопартийното допитване са изразили желание БСП да участва в изборите за президент и вицепрезидент в коалиция. 83% сочат съществуващия досега формат на партиите от Коалиция „БСП – Лява България“. Това показват резултатите от приключилия в неделя вот на плевенската организация на социалистите, информират от пресцентъра на партията. Вътрешнопартийният референдум се проведе в цялата страна от 27 юни до 3 юли и има за цел да установи нагласите на членската маса за формулата на участие в президентската надпревара през есента.

Трайна и с мнозинство се запазва подкрепата за коалиционния формат на „БСП – Лява България“. 60% не са съгласни на участие с АБВ. 92% от гласовете отхвърлят възможна коалиция с ДПС. Допитването показва, че някои социалисти припознават като евентуални партньори за издигане на общи кандидати ВМРО и Движение 21 – по 33,5% отиват при двете формации. 29% виждат съюз с „Атака“, а 23% – с НФСБ. 33,5 % с гласа си припознават други партии и организации, сред които и „Нормална държава“ на Георги Кадиев.

Резултатите от вътрешнопартийното допитване за цялата страна ще бъдат обобщени и ще станат известни на предстоящия Национален съвет на БСП в събота, 9 юли.

Прочетете също:

Плевенска улица с име на Мидхат паша

В репортаж на телевизия Алфа Адриан Асенов от Атака разкри сблъсъкът с про-турската наглост, случил ...