Акценти
Начало / Общество / Плевенските мотористи стават Дядо Коледа на 25 декември, за да предизикат усмивките на деца в неравностойно положение

Плевенските мотористи стават Дядо Коледа на 25 декември, за да предизикат усмивките на деца в неравностойно положение

На 25 декември в 10 часа ще тръгне шествието на плевенските мотористи, преоблечени с екипи на Дядо Коледа, информираха организаторите на проявата. Те ще се събират на паркинга до магазин „Практикер” между 9 и 10 часа, а самата колона ще потегли в 10.00 часа. Мотористите ще преминат през квартал „Дружба”, към „Сторгозия” и след това към Девети квартал.
Шествието е част от мащабната благотворителна кампания, която предприеха плевенските мотористи. Децата и младежите от седем социални заведения ще бъдат включени в тазгодишната инициатива, озаглавена „Мото Коледа”. Кампанията се провежда за втора поредна година и намерението е тя да се превърне в традиция. Целта й е да се съберат благотворително средства в подкрепа на деца в неравностойно положение по случай Коледа. Тази година кампанията се разраства и започва по-рано, като е и по-организирана. Идеята е да се помогне на повече деца и младежи, като са включени Дома за медико-социални грижи за деца в квартал „Дружба”, Дом за деца лишени от родителска грижа „Детелина” в квартал „Сторгозия”, Защитена къща за младежи с умствена недостатъчност в квартал „Сторгозия” и четирите Центрове за настаняване от семеен тип в Плевен. Мотористите се надяват да съберат достатъчно средства, за да имат възможност да дарят и на Дома за възрастни хора в село Бохот. За да могат да се включат всички плевенчани в тази инициатива, на няколко места в града са поставени урни, в които може да бъдат правени дарения. Те са разположени в офиса на фирма „Еконт” на бул. „Христо Ботев” 94, магазин „Фантазия” на ул. „Шипка”, заведението „Rock’n’Rolla Pub” на ул. „Васил Левски” 98, заводите „Мизия” и „Яна” и в клуба на „Огнени сенки”, който се намира на ул. „Драган Цанков“ 10 (зад ОУ „Йордан Йовков”). В последния могат да се оставят не само пари, но и дрехи, и обувки. Това може да става всеки четвъртък и събота вечер, когато клубът е отворен. Ако пък има желаещи да дарят дрехи и обувки, но нямат възможност да ги занесат на място, мотористите са организирали транспорт, с което да стане това. За целта е създадена електронна поща, на която може да бъдат изпратени данните на дарителите. Мотористите се ангажират да отидат до адреса в удобно за дарителите време и да доставят дрешките и обувките на децата. Електронният адрес е: motokoleda@abv.bg. Желаещите да се включат в инициативата трябва да имат предвид, че децата в социалните заведения са на възраст от 2 до 10 години, а младежите – между 20 и 33 години.
Припомняме, че заедно с всичко това , „Rock’n’Rolla Pub” в Плевен също се включва в кампанията на мотористите с организирането на благотворителен концерт с участието на бандата „EXPEL”. Той ще се състои на 18 декември от 22:30 часа, като събраните средства от вход и дарения ще бъдат предоставени на домовете за деца в неравностойно положение в град Плевен. Входът за концерта ще бъде 5 лева.
„Мото Коледа” ще завърши именно с шествието на 25 декември. Мотористите ще облекат своите екипи на Дядо Коледа и ще разнесат подаръци и много усмивки на децата и младежите, яхнали своите мотори. След като мотористите донесат радост на малчуганите, мотошествието ще завърши на площад „Възраждане”, но не с ръмжене на мотори, а с извиването на кръшни хора.

Прочетете също:

Два дни временно ще е ограничено движението по част от ул. „Хаджи Димитър”

Временно ще бъде ограничено спирането, паркирането и движението на моторни превозни средства по ул. „Хаджи ...