Акценти
Начало / Култура / Плевенска филхармония с няколко вълнуващи концертни изпълнения през декември

Плевенска филхармония с няколко вълнуващи концертни изпълнения през декември

Няколко прекрасни концертни изпълнения на Плевенска филхармония ще зарадват плевенчани в оставащите дни до края на годината. Първото от тях е на 3 декември в залата на читалище „Съгласие – 1869“ от 19.00 часа, когато на плевенска сцена заедно с Филхармонията ще се изяви известният наш музикант – Илия Илиев – Професора. Публиката го познава и обича най-вече от участието му в „Ку-ку бенд“ на Слави Трифонов, но тази му изява ще бъде в друго амплоа. В Плевен той ще се представи с брилянтното си изпълнение на Моцартовия концерт за кларинет и оркестър. Ще прозвучи още и увертюра „Егмонт“ на Моцарт, а също и Бетовен – Симфония N4.

Илия Илиев концерт

На 9 декември в зала „Катя Попова“ от 19.00 часа ще прозвучат три рапсодии. Именитата ни съгражданка – пианистката Дора Делийска, ще зарадва публиката с „Рапсодия в синьо“ на Гершуин. Плевенска филхармония пък ще ни зареди с емоционалните си изпълнения на „Румънска рапсодия N1“ на гениалния композитор и виртуоз – Джордже Енеску, а за финал ще прозвучи изумително вълнуващата „Унгарска рапсодия“ N2 на Ференц Лист.

По традиция за Коледа плевенчани ще имат възможност да се насладят на изпълненията на Плевенска филхармония, с диригент Деян Павлов и Общински хор „Гена Димитрова“, с диригент Анелия Дечева, които подготвят „Оперетна гала“. Поканени са солисти от Музикален театър „Ст. Македонски“, които ще ни зарадват с прекрасни изпълнения на арии, хорове и дуети от известни оперети на композиторите Офенбах, Лехар, Щраус, Калман, Толе и други.

Прочетете също:

Два национални конкурса за деца обявиха от ХХV Национален фестивал на детската книга – Сливен`2023

От 10 до 12 май 2023г., в гр. Сливен, по инициатива на Регионална библиотека „Сава ...