Акценти
Начало / Избори / Местни избори 2019 / Плевенска улица с име на Мидхат паша

Плевенска улица с име на Мидхат паша

В репортаж на телевизия Алфа Адриан Асенов от Атака разкри сблъсъкът с про-турската наглост, случил се на последната сесия на общинския съвет.

От приложеното видео става ясно, че про-турският общински съветник от листата на Георг Спартански Ибрям Мусов предложи улица в град Плевен да носи името на Мидхат паша.

Мидхат паша е турският управител на Дунавския вилает, станал известен с преследването и избиването на български революционери. Той издава личната заповед за организирането на потеря за преследването и залавянето на Васил Левски. Управлението му се характеризира с кръв, насилие и бесилки.

На пръв поглед скандалното предложение българска улица да носи името на касапина Мидхат паша, всъщност е съвсем логично следствие от коалиционната политика на Спартански. Напомняме, че кметът е коалиционен партньор в Реформаторския блок с ислямистката про-турска партия на Касим Дал.  Ибрям Мусов влиза в Общинския съвет в Плевен, като част от общата коалиционна листа.

Угаждайки на коалиционния си партньор Ибрям Мусов, Спартански следва последователна антибългарска политика.  През 2016 г. безскрупулният кмет официално внесе искане за закриването на 160 годишното училище „Васил Левски”.

Тогава Адриан Асенов от ПП „АТАКА“ се противопостави, искайки дълговете на училището да бъдат изплатени за сметка на исканите от кмета двама платени тромпетисти.

Най-старото училище в България, основано от съратника на Апостола -Ради Иванов – Русчуклията, попадна под ударите на кмета и коалиционния му партньор ислямиста Ибрям Мусов. Същият, който сега иска улица в Плевен да бъде кръстена на най-големия враг на Васил Левски – преследвача му Мидхат паша.

На въпрос от Адриан Асенов, общински съветник от ПП „АТАКА“, кметът Георг Спартански се скри и нито отрече, нито потвърди застава ли зад предложението на коалиционния си партньор. Единственото сигурно е, че гласовете на Ибрям Мусов и този път ще са необходими на Спартански, но заслужава ли си да тъпчеш паметта на Апостола и честа на Плевенчани с едничката цел да станеш кмет?

ПР материал пресцентър ПП Атака

Прочетете също:

Прекъсвания на електрозахранването в части от община Плевен ще има на 28 май

Ремонтни работи по електропровод 110 kV, който е собственост на Електроенергийния системен оператор, налагат промяна ...