Начало / Избори / Избори 2015 / Плевенската организация на  ЗС „Александър Стамболийски” се отцепи

Плевенската организация на  ЗС „Александър Стамболийски” се отцепи

Общинската земеделска дружба – Плевен  от днес официално напуска структурата на ПП ЗС „Александър Стамболийски”. Това обяви на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен председателят на общинската организация полк.о.р. Красимир Атанасов.

Причината за това решение са „настъпилите неразрешими противоречия” с централното ръководство на партията, обясни Атанасов. От уведомление, огласено днес на пресконференцията,  стана ясно, че ще бъде създадена нова организация за участие в политическия живот на регион Плевен, а Красимир Атанасов, който беше издигнат за кандидат-кмет на Плевен за предстоящите местни избори от Земеделския съюз, сега ще бъде подкрепен от новосъздадената организация като независим кандидат. Ще следваме неотклонно идеята за социално ориентирана политика за защита интересите на нашите съграждани, се казва в уведомлението.

Решението за излизане от Земеделския съюз е взето на заседание на УС на Общинската структура, което се е провело на 4 юли и е гласувано единодушно от присъстващите 8 председатели на земеделските дружби в община Плевен и шестимата членове на управителния съвет, което е удостоверено с подписите им под протокола от заседанието.

Най-важното разногласие с националното ръководство, довело до отделянето на плевенската общинска организация, е свързано със сформирането на листата за общински съветници, заяви Красимир Атанасов. По думите му централното ръководство иска да има последната, решаваща дума за това кой да влезе в листите. Не сме съгласни с такава подмяна на доверието на хората, категоричен е Атанасов.  Другите разногласия с Постоянното представителство на партията  се отнасят до това, че въпреки настояването от общинската структура, досега нямат отговор на въпросите защо Земеделския съюз няма представители в СИК и ОИК-Плевен, как ще става финансирането на ежедневната партийна дейност на  местната организация и липса на указания за подготовката и провеждането на  изборите от централното ръководство. Проблем е и нежеланието на коалиционния партньор в 43 Народно събрание БСП да се споразумеем по броя на членовете в ОИК и СИК, подчерта Красимир Атанасов.

IMG_1549Красимир Атанасов

Над 320 са в момента членовете на вече бившата плевенска  общинска структура на ЗС „Александър Стамболийски”. Според Красимир Атанасов, потвърдено от присъстващите на пресконференцията около двадесетина представители на организацията, почти всички членове ще се влеят в новата организация.

Красимир Атанасов изрази увереност, че ще успеят за краткото време до предстоящия местен вот да се регистрират и да се подготвят за изборите.  Увереност за това им дава и фактът, че застъпниците, които са подбрани и подготвени, също подкрепят излизането от  Земеделския съюз.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...