Акценти
Начало / Общество / Платформа  ще разяснява на гражданите важни за тях теми на достъпен език

Платформа  ще разяснява на гражданите важни за тях теми на достъпен език

Важни теми, свързани с правната, гражданската, финансовата и медийната култура ще разяснява  на гражданите платформата „Граждани с мисъл”. Чрез кратки видеа в социалната мрежа Фейсбук експерти ще обясняват на разбираем език всичко, от което се интересуват гражданите.

Целта да повишим осведомеността на българите за проблеми и въпроси, които ги засягат като граждани, казва Венелин Добрев, инициатор на идеята. Част от вече разглежданите теми са свързани със съвети за безопасност при ходене на протести, разяснение относно процесите и стъпките при евентуална оставка на правителството, както и за това какво да правим ако попаднем в неприятната ситуация да бъдем жертви на полицейско насилие.

Венелин Добрев подчертава, че всички материали на страницата имат обяснителен и пояснителен характер и нямат за цел да бъдат предмет на политическа агитация или да правят внушения спрямо българските институции. Към момента инициативата се радва на голям интерес и заснетите видеа са гледани от над 1200 души.

Предстоящите теми  ще бъдат свързани с работата на българските институции и това за какво гражданите могат да се обръщат към тях.

Можете да последвате страницата на „Граждани с мисъл“ във Facebook тук.

 

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...