Начало / Образование / ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ – Плевен със сертификат за качество по проекта „Обучение без граници“

ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ – Плевен със сертификат за качество по проекта „Обучение без граници“

Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), в качеството си на Национална агенция по Програма „Еразъм +“ и Програма „Европейски корпус за солидарност“ отличиха ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ гр. Плевен със сертификат за качество за проекта „Обучение без граници – светът е класна стая“. Той е един от шестте отличени в сектор: Професионално образование и обучение в цялата страна.
Наградата ще бъде връчена днес по време на Годишната oнлайн валоризационна конференция 2020. Церемонията по награждаване със сертификат за качество на организациите, чиято работа е отличена за успешно изпълнение на приключили през 2020 година проекти по Програма „Еразъм+“ и Програма „Европейски корпус за солидарност“, е най-тържественото ежегодно събитие на Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР).
Отличното представяне е гаранция, че гимназията отново ще кандидатства по програмата, която дава шанс за ценно общуване с колеги от цяла Европа, за разширяване на знанията и кръгозора на възпитаниците й и прави училището особено привлекателно.
Проектът „Обучение без граници – светът е класна стая“ е ориентиран към кариерното развитие на учениците и в него са включени както преподаватели, така и ученици от ПГЕХТ. Основните дейности на мобилността са насочени към прилагане на придобитите от обучаемите начални знания, навици и практически умения по обща и отраслова професионална подготовка в реална работна производствена среда. Мобилността на педагогическите специалисти също постигна целите на проекта. Детайлното запознаване с испанската образователна система и сравняването на добрите и слабите страни в организирането на образованието в България и Испания обогатиха опита на учителите, дадоха възможност за адаптиране и на най-успешните испански стандарти за професионално обучение.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...