Акценти
Начало / Политика / Очакват се оставки в СДС – Плевен

Очакват се оставки в СДС – Плевен

В понеделник Общинският съвет на СДС – Плевен ще проведе свое заседание. Очаква се в дневния ред да бъде включено обсъждане на бъдещето на организацията, след скандала, който се разгоря в София и доведе до  прекратяване на членството в Съюза на демократичните сили на Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков,  заради поведението им, след като сините номинираха Петър Стоянов за конституционен съдия . Малко по-късно евродепутатът от „Синята коалиция” Надежда Нейнски поиска членството й в синята партия да бъде прекратено.

Очаква се примерът й да бъде последван и в Плевен също да има оставки, твърдят запознати.  Още повече, че плевенската организация беше в основата на създаването на инициирания от Надежда Нейнски и Мартин Димитров  Национален съюз „Единство” . В него влязоха такива дългогодишни членове на СДС в Плевен, като депутатът д-р Цветан Костов, Иван Илиев – зам.-  председател на общинското ръководство на СДС, Стефан Ганев – общински  секретар на СДС.

Съюз „Единство” не беше одобрен от националното ръководство на сините, като по този начин отхвърли и основната цел на създаването му – общо явяване на предстоящите парламентарни избори на СДС и ДСБ. В Плевен дори беше изказано мнение за възстановяване на Синята коалиция като обединение и на други десни партии.

Прочетете също:

ДЕН: КТБ ограби вложителите си, Банката за развитие – целия народ

Ако фалиралата частна КТБ ограби само вложителите си, то държавната Българска банка за развитие ограби ...