Акценти
Начало / Последни новини / ОФК Спартак сезира комисии към БФС за отношението на рефера в мача с Нефтохимик

ОФК Спартак сезира комисии към БФС за отношението на рефера в мача с Нефтохимик

Плевенският Спартак сезира Съдийската и Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз за работата на главния съдия Рюстем Карагерен, който ръководи мача от 17-кръг на Втора професионална лига в Ловеч между плевенчани и Нефтохимик, завършил 2:1 за бургазлии. След въпросния двубой, Дисциплинарната комисия на БФС наложи тежки санкции на Спартак. Старши треньорът Красимир Бислимов е със забрана за изпълняване на функции за 3 срещи и глоба в размер на 750 лева.

За навлизане на публика на пистата, Спартак трябва да плати глоба в размер на 2000 лева. Футболистът Валентино Макавеев пък е наказан със спиране на състезателни права за две срещи и е глобен с 1250 лева.

Съотборникът му Преслав Антонов пък няма да играе един мач и трябва да плати 75 лева. Ситуацията коментира Красимир Бислимов.

„Сезирахме двете комисии към БФС, защото в тази среща футболът остана на заден план. Главният съдия Рюстем Карагерен се превърна главното действащо лице с отсъжданията си, решенията си и възмутителното си поведението. Виждах какво се случва през първото полувреме, но на почивката нашите футболисти ми казаха, че главният съдия ги провокирал с обиди и подигравки. Всичко това продължи през второто полувреме, а дори и след края на мача. Тогава попитах Карагерен защо го прави, а футболистът ни Валентино Макавеев ми каза: „Тренер не се занимавайте с него“ и най-неочаквано Карагерен му вдигна червен картон. Какво да коментирам повече … И в предишни двубои сме били ощетявани, но сме приемали грешките, защото никой не е застрахован, че няма да допусне такива. Възмутителното и подигравателно поведение на Рюстем Карагерен към Спартак /Плевен/ обаче преля чашата“, заяви Бислимов.

Прочетете също:

Прекъсвания на електрозахранването в части от община Плевен ще има на 28 май

Ремонтни работи по електропровод 110 kV, който е собственост на Електроенергийния системен оператор, налагат промяна ...