Акценти
Начало / Образование / От ДГ „Слънце” в Левски изпратиха над 200 кг дарения за деца в неравностойно положение

От ДГ „Слънце” в Левски изпратиха над 200 кг дарения за деца в неравностойно положение

Децата от група „Палавници“ в ДГ „Слънце“ – град Левски, техните родители, учителите Катя Ганчева, Виолета Видолова и помощник-възпитателя в групата Соня Иванова откликнаха на благотворителна кампания, организирана от ученици от столичното 81 СУ „Виктор Юго“.

„Благотворителната кампания е за събиране на дрехи, обувки, играчки, книги и принадлежности за деца в неравностойно положение, деца със специални потребности, деца от семейства с нисък социален и икономически статус, деца настанени в институции и приемни семейства с риск да изоставят детето си в институция“, обясниха от екипа на група „Палавници“.

Над 200 кг. дарения събират малките Палавници и техните родители и ги  изпращат на организаторите в няколко пратки на организаторите в София. Събраните помощи ще се разпределят между ОС „Христо Ботев“ в с. Лопян и Акция Детски Свят.

 Директорът на ДГ „Слънце“ Наталия Христанова подкрепи инициативата, като предложи транспортните разходи за първата пратка да бъдат за сметка на детското заведение.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...