Начало / Образование / Отбор от Плевен на полуфинал на  състезанието „Моят град е моята крепост”

Отбор от Плевен на полуфинал на  състезанието „Моят град е моята крепост”

Деца от Плевен са сред полуфиналистите в състезанието от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“, в която актьорите Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека изпитват ученици. Плевенският тим ще е сред отборите, които на 30 октомври в Габрово ще премерят знания в надпревара за достигане на големия финал, който ще е на 4 ноември в София. Децата ще премерят знания в три състезателни кръга. В първия всеки отбор ще отговаря на два въпроса за родния му край, като ще трябва да познае обектите от снимката (културни и туристически обекти, финансирани от ОПРР). Във втори кръг участниците ще трябва да познаят изпълнителя и името на песента, от която ще чуят откъс. Последният кръг ще е Колело на късмета с имената на всичките 28 области – всеки отбор отговаря на въпроси за района, който му се е паднал след завъртане на колелото.
Петчленно жури ще оценява представянето на учениците. Негов председател е министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. В журито са още зам.-регионалният министър Деница Николова, зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, както и кметът и областният управител от града-домакин. Събитието е съпътствано от атрактивна програма, игра с публиката със забавни въпроси, скечове и музикални изпълнения.

До края на октомври предстоят два полуфинала. На 24 октомври в зала „Сливен“ знания ще премерят отборите от областите Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдия, Смолян, Кърджали и Стара Загора. А на 30 октомври, в зала „Възраждане“, град Габрово, ще се състезават деца от областите Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово и Плевен.
Други два полуфинала от кампания „Моят град е моята крепост“, в които се включиха деца от останалите 13 области на страната, определиха вече два от отборите финалисти –  от град Перник и Шумен. След състезанията в Сливен и Габрово ще станат ясни и другите два отбора, които ще се явят на грандиозния финал в зала 1 на НДК на 4 ноември. На него Зуека и Рачков ще изпитват четирите отбора победители.

Прочетете също:

10 нови случая на COVID-19 у нас, общият им брой вече е 422

422 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят ...