Начало / Избори / Избори 2015 / Оспорваните решения на ОИК за изборите ще следим в Административния съд в Плевен

Оспорваните решения на ОИК за изборите ще следим в Административния съд в Плевен

Административния съд в Плевен информира, че на заглавната интернет страница на съда ще има линкова връзка „Местни избори 2015”, чрез която всекидневно ще се публикува информация за образувани дела, във връзка с постъпили жалби за оспорване решения на общинските избирателни комисии за определяне на резултатите от местните избори. Това е предприето във връзка с очаквания засилен обществен и медиен интерес към резултатите от изборите.

Информацията ще съдържа номер на делото, дата на образуване, жалбоподател, предмет (кое решение на ОИК се обжалва и за кое населено място се отнася това решение), статус на делото към датата на справката, резултат и обжалване – подадена касационна жалба и съдебен акт на касационната инстанция.

По същия начин ще се процедира и след провеждане на втори тур, ако има такъв, на местните избори, допълват от съда. Интернет адресът на Административен съд – Плевен е: www.ac-pleven.org.

 

Прочетете също:

Вътрешният министър е провел работни срещи със служители от районни управления в областта

В рамките на работно посещение министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети районните полицейски управления ...