Начало / Образование / Основно училище „Васил Левски” в Плевен откри 160-та учебна година

Основно училище „Васил Левски” в Плевен откри 160-та учебна година

За откриване на 160-тата нова учебна година днес удари училищният звънец в Основно училище „Васил Левски” в Плевен. През 1860 г. родолюбиви българи основали училището, което години по-късно приема името на Апостола на свободата Васил Левски, припомни в празничното си слово директорът Таня Тонева, разказвайки накратко историята на създаването на школото.

„Основно училище „Васил Левски” е част от образователната история на страната и се гордее с постиженията на своите бивши и настоящи възпитаници и учители, и продължава да устоява своите позиции. За последните две години увеличихме двойно броя на учениците си. Завоювахме повече от 40 първи места и златни медали и десетки следващи класирания в международни и национални конкурси, състезания и турнири. Обликът ни се промени неузнаваемо, благодарение на всеотдайните учители, родители, бивши ученици и приятели на училището. Това е място, което кипи от детска глъч, от учителски ентусиазъм и родителска помощ. Всички заедно градят своето училище, училището на децата си и на техните деца. Нека с търпение и воля да постигаме мечтите си”, каза още Таня Тонева.

Тази година ОУ „Васил Левски” посреща две паралелки първокласници. По стара традиция, преди те да прекрачат училищния праг, директорът плисна менче с вода, за да е лека и успешна годината им. Също по традиция по-големите ученици, подредени в шпалир, посрещнаха с ръкопляскания  най-малките, отправили се с вълнение към първата си класна стая.

Специални гости за откриването на 160-та годишнина на училището бяха бивши първокласници, прекрачили училищния праг на училище „Васил Левски” през 1959 г., когато то отбелязва 100-годишния си юбилей. „Деца, четете книги, уважавайте учителите и родителите си. Обичайте и пазете училището си”, призова Любомир Върбанов, от името на групата бивши първокласници.

За празничното посрещане на новата учебна година талантливите възпитаници на училището поднесоха разнообразна програма.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...