Акценти
Начало / Образование / Онлайн предварителни кандидатстудентски изпити ще през месец май проведе Медицинския в Плевен

Онлайн предварителни кандидатстудентски изпити ще през месец май проведе Медицинския в Плевен

Медицински университет – Плевен отмени провеждането на предварителни кандидатстудентски изпити на място в Ректората на 22 март след обявеното извънредно положение от 13.03.2020 г. и усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната. На онлайн заседание на Академичния съвет се взе решение за провеждане на онлайн предварителни кандидатстудентски изпити за бакалавърските специалности през м. май.

Кандидатите могат да подават документи за явяване на предварителни изпити от 27 април до 6 май 2020 г. чрез сайта на университета. Първият онлайн изпит ще се проведе на 9 май 2020 г., събота, за кандидатите, подали заявления за явяване на предварителния изпит на 22 март, който не беше проведен. Те трябва само да потвърдят регистрацията си онлайн в срока за прием на документи.

Втората дата за явяване на онлайн предварителен кандидатстудентски изпит за бакалавърските специалности е 16 май 2020 г., събота. Таксата за явяване на новорегистрирани кандидат-студенти е 60 лв.

Подробна инструкция и правила за провеждане на онлайн изпитите можете да намерите на сайта на МУ-Плевен.

 

Прочетете също:

Пускат допълнителни автобуси до „Чаира” на Черешова Задушница

Допълнителни автобуси ще бъдат осигурени в Плевен по автобусна линия № 11 ЛВТ – Гробищен ...