Начало / Крими / Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд рецидивист за опит за отвличане и закани за убийство на шестима

Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд рецидивист за опит за отвличане и закани за убийство на шестима

Окръжна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу 38-годишен рецидивист за опит за отвличане и нарушаване на ограничителна заповед за домашно насилие и опит за принуда и закани за убийство на шестима негови съграждани, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинението срещу Георги К.  е за това, че 2 септември 2014г. в гр.Плевен заедно с неизвестен извършител, се опитал да отвлече Петя К. Същия ден обвиняемият не изпълнил заповед за защита от
домашно насилие на Районен съд – Плевен, като се приближил до жилището до жилището на  Петя К.

На неустановен ден през периода от 27.08.2014г. до 19.11.2014г. в гр. Плевен направил опит да принуди Вероника Д. да извърши нещо противно на волята си, да оттегли жалбата си до Районна прокуратура гр.Плевен, като употребил за това заплашване.

На 21.05.2015г. в гр. Плевен направил опит да принуди Димитър
С., да извърши нещо противно на волята си, да оттегли жалбата си до РУ – гр. Плевен като употребил за това заплашване..

На 18.03.2015г. в гр. Плевен се заканил с убийство на Десислава И. – длъжностно лице, управител на охранителна фирма по повод на службата й и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му. На 09.05.2016 г. в гр. Плевен се заканил с убийство на Ивелин И. и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му.

През периода октомври-декември 2016 г. в гр. Плевен, при условията на продължавано престъпление /пред „Боулинг зала“, в клуб „Хавана“ и в МОЛ/ се заканил с убийство на Кирил Д. и на Кристиян Т. и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му.

Обвиняемият е многократно осъждан за умишлени престъпления от общ характер.  С пострадалата Петя К. били съпрузи, но отношенията им драстично се влошили, след нанесен побой. Заради това жената поискала ограничителна заповед за защита от домашно насилие и подала молба за развод. Въпреки това той продължил да я притеснява, като решил да нанесе побой, както на Петя К. така и на майка й – Вероника Д. На 20.07.2014 г. обвиняемият влязъл през терасата в жилището, където живеела Петя К. с майка си, но присъствието на трети лица осуетило намеренията му  за саморазправа с двете жени. На 26.08.2014 г. около 01.00 часът обвиняемият  започнал настоятелно да звъни на телефона на Вероника Д./майка на Петя К./ и след като тя се съгласила да излезе, за да поговорят, той й нанесъл побой. Пострадалата  подала жалба до Районна прокуратура гр. Плевен  срещу Георги К., който като разбрал това започнал да й  отправя заплахи и закани, с цел да я принуди да оттегли жалбата. На 02.09.2014г. Георги К. решил да отвлече Петя К. докато била на улицата, но майка й се притекла на помощ и не позволила да я качи в автомобила.

По искане на прокуратурата на обвиняемият е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Прочетете също:

Златни награди за арт школа „Колорит“ от световен арт фестивал в Северна Македония

Арт школа „Колорит“ – Плевен е отново сред най-успешните в света. На 40-тото Юбилейно издание  ...