Начало / Общество / Обявиха конкурс за общо лого на новите оперативни програми

Обявиха конкурс за общо лого на новите оперативни програми

Решение за използване на общо лого на оперативните програми през следващия програмен период беше взето на последното заседание на Министерския съвет. Това съобщи заместник-министър председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Досегашната практика за използване на индивидуални лога на отделните оперативни програми е показала незадоволителен резултат, коментира вицепремиерът. В тази връзка Златанова съобщи още, че стартира конкурс за общо лого и послание (слоган) на еврофондовете през периода 2014-2020 год.

Конкурсът е отворен и не поставя никакви ограничения за възраст, националност и професионален ценз. Изискванията към кандидатите са минимални и всеки желаещ може да участва като изработи проект на лого и слоган в програма за векторна графика. Трябва да бъдат представени цветен и черно-бял вариант на изображението на български и английски език, като предложението трябва да е на хартиен и на електронен носител. Освен това, от кандидатите се изисква накратко да опишат замисъла и идеята на изображението. Предложенията трябва да бъдат изпратени на адреса на Министерски съвет в срок до 17.00 часа на 1 октомври 2013 год.

Оценката ще се направи от комисия, състояща се от представители на оперативните програми, Съюза на българските художници, Съюза на българските журналисти и др. право на глас ще има и широката общественост, тъй като постъпилите предложения ще бъдат публикувани на 2 октомври в специално създадена галерия във Фейсбук профила на www.eufunds.bg: https://www.facebook.com/pages/eufundsbg/163113773755742. Наградени ще бъдат общо четири предложения като отличеният на първо място ще спечели 5 000 лв. и тридневно пътуване за двама до Брюксел, за второ място наградата е 3 000 лв., за трето – 1 000 лв. Наградата на широката общественост, която ще се определи чрез гласуване в социалната мрежа, е 500 лв.

Общата стойност на инициативата ще бъде между 15 и 20 хил. лв. Според вицепремиера Зинаида Златанова сега е момента да опитаме да създадем най-оригиналното лого в целия Европейски съюз с възможно най-ниска цена.

Повече подробности за конкурса може да видите на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Прочетете също:

В Плевен палят празничните светлини на 1 декември

С приказния детски спектакъл „Елхичке, засияй над земята, огрей със звездата” ще бъдат запалени празничните ...