Акценти
Начало / Икономика / Община Плевен ще сключи договор за кредит с ФЛАГ

Община Плевен ще сключи договор за кредит с ФЛАГ

Общински съвет – Плевен даде съгласие Община Плевен да сключи договор за кредит с „Фонд за органите на местно самоуправление в България – ФЛАГ” за поемане на краткосрочен общински дълг по реда на Закона за общинския дълг.

„Средствата са нужни за текущи плащания на дейности по проекта „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен“ по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ и за окончателно разплащане в размер до 3 407 060 лв.“, информира на редовния си брифинг след сесията в пресклуба на БТА председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Той обясни, че за частта за съфинансиране и за авансите, които се правят по изпълнението на всички тези проекти, Общината няма свободни средства. Стара практика е при такива ситуации да ползваме заем от ФЛАГ. Често сме ползвали този финансов инструмент, който е изключително добре работещ“, допълни председателят на местния парламент.

Съгласно решението на съветниците, срокът за погасяване на дълга е 12 месеца, считано от датата на подписване на договора за кредит, с възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части без такса за предсрочно погасяване. Възстановяването на главницата по кредита се обезпечава с вземания на Общината по договора на проекта и собствени бюджетни средства.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...