Акценти
Начало / Образование / Обучение за подготовка от разстояние в електронна среда провеждат в ОУ „Васил Левски” в Плевен

Обучение за подготовка от разстояние в електронна среда провеждат в ОУ „Васил Левски” в Плевен

В ОУ „Васил Левски” в Плевен започнаха подготовка на първокласниците и техните родители за придобиване на умения за обучение от разстояние в електронна среда.  Тя се осъществява по проект „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“ за трета поредна година.

В подготовката ще бъдат обхванати всички първокласници от трите паралелки в училището, както и техните родители. „Целта е малките ученици да придобият умения за работа в електронна среда и образователни платформи и да бъдат подготвени за евентуално дистанционно обучение. Много важно е децата да разберат, че, ако се наложи такова обучение, това не е ваканция, а редовни учебни часове”, подчерта Теодор Николов, преподавател по „Информационни технологии” в ОУ „Васил Левски”, който провежда обученията.

 Краткосрочни обучения се  провеждат и с  педагогическите специалисти за усъвършенстване на уменията им за преподаване в електронна среда, за да се осигури качествено и безпроблемно обучение.

През такова обучение преминават  и по-големите ученици, които са изпитали затруднения при преминаване към обучение в електронна среда,  като целта е да придобият основни дигитални умения за работа с електронни образователни платформи. Подготовка преминават и ученици, които са се преместили от други училища.

Проект  „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“ се реализира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с конкретен бенефициент – Министерството на образованието и науката.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...