Начало / Здравеопазване / Област Плевен става част от кампанията „Здравословни работни места за всички възрасти“

Област Плевен става част от кампанията „Здравословни работни места за всички възрасти“

По повод Европейската седмица по безопасност и здраве, която ще се проведе на 17 октомври област Плевен се присъединява към кампанията „Здравословни работни места за всички възрасти“. Това съобщи днес директорът на „Инспекция по труда“ Борис Петков.

Кампанията е мисия на Европейската агенция за безопасност и здраве, нейната цели са: насърчаване на  устойчивата работа и остаряването в добро здраве и подчертаването на значението на превенцията през целия професионален живот; подпомогне на работниците, служители и малки предприятия чрез предоставяне на информация и инструменти за управление на безопасност и здраве при работа при застаряващата работна сила; улесняване на  обмена на информацията и споделянето на добри практики в областа.

В кампанията могат да се включат всички организации, работници, работодатели, началници и други. Всеки един от нас може да стане част от кампанията като се включи в популяризирането на материали свързани с безопасността при работа, организира събития, курсове и конференции.

Повече информация  може да получите ТУК.

Прочетете също:

От март билетчето за тролей в Плевен вече ще е 1.50  лв.

Билетът за пътуване в тролейбусния транспорт в Плевен се променя от 1.00 лв. на 1.50 ...