Акценти
Начало / Общество / Областният управител на област Плевен взе участие в двойния празник на град Левски

Областният управител на област Плевен взе участие в двойния празник на град Левски

Областният управител на Област Плевен Крум Пенчев взе участие в двойния празник на град Левски днес.

В деня когато се навършват 185 години от рождението на Васил Левски г-н Пенчев поздрави кмета на Левски г-жа Любка Александрова по повод годишнината от обявяването на Левски за град.

„Отбелязвайки датата на рождението на Апостола ние разбираме, че Левски ни е нужен и днес, за да премисляме миналото и настоящето. Нужна ни е неговата чиста вяра и неподкупна съвест като днешна философска и политическа истина“, се казва в отправения поздравителен адрес на областния управител.

„Известен факт е, че Левски е първото село в България, обявено за град след деветосептемврийския преврат през 1945 год. В деня на 77-та годишнина от обявяването на Левски за град ви пожелавам да бъдете първи във всяко едно от начинанията си. Пожелавам на целия екип на общинската администрация в Левски преди всичко здраве и дръзновение.

Ползвайте ресурса на това, което имате като даденост и го развивайте, продължавайте да работите за утвърждаването на града като важен транспортно-комуникационен център  и успявайте да намерите път към осъществяване на нови предизвикателства“, се казва още в поздравителния адрес на областния управител на област Плевен Крум Пенчев за празника.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...