Начало / Здравеопазване / Нов бус ще кара болните на хемодиализа в Червенобрежко

Нов бус ще кара болните на хемодиализа в Червенобрежко

Нов бус за нуждите на отделението по хемодиализа получи Многопрофилната болница в Червен бряг, той е дарение от фирма в града, съобщават от пресцентъра на общината. „Радвам се, че така можем да бъдем полезни, макар и малко, за вашата работа”, каза управителят на фирмата Горан Старчевич при връчване на ключовете на новия автомобил на шефа на МБАЛ д-р Цветан Костадинов.

Хемодиализният център в Червен бряг обслужва голям район с пациенти от няколко общини – Луковит, Угърчин, Кнежа и част от болните от Бяла Слатина. С новата придобивка се дава възможност проблемът с тяхното транспортиране да бъде решен за дълъг период от време.

Ежедневно от хемодиализа се нуждаят около 25-30 човека, които до момента се извозваха с два пътнически буса. От месец март те ще могат да ползват услугите и на новия бус, който е много по-комфортен от наличните в болницата, обслужен е с необходимите застраховки, автокаско и резервни части.

„Жестът е изключително навременен и на висота”, каза при приемането на дарението д-р Костадинов.

Прочетете също:

И тази седмица инициативата „Да на ваксинацията“ събира гражданите на Плевен

Днес след работна среща с областния управител Марио Тодоров, ръководителя на клуб „Северняците“-Плевен Джейлян Демирев, ...