Начало / Последни новини / Новият треньор на ОФК „Спартак“ – Плевен се срещна с Георг Спартански

Новият треньор на ОФК „Спартак“ – Плевен се срещна с Георг Спартански

С кмета на Община Плевен Геогр Спартански се срещна с новият старши треньор на ОФК „Спартак” Плевен. Назначението на футболния специалист е вече факт, той бе представен официално от спонсора на отбора Иван Динов, информират от Община Плевен. 54-годишният Спасов заменя на поста Диян Дончев, след постигната договореност с ръководството на клуба.

Ферарио Спасов е добре познато име на плевенските фенове. В периода 1983-1985 г. е полузащитник на „Спартак” Плевен. Почти цялата му състезателна кариера /1979 – 1993 г./ преминава в отбора на Ловеч. Като негов футболист записва 350 мача. Спасов е един от най-тиражираните треньори в момента в България. Притежава УЕФА-Про лиценз. Работил е като такъв в „Олимпик” Тетевен, „Литекс” Ловеч, ЦСКА София, „Дунав” Русе, „Ботев” Пловдив, Монтана и „Етър” Велико Търново. В периода 2008 – 2011 г. е селекционер на юношеския национален тим на България. Най-големите си успехи постига като треньор на „Литекс” Ловеч. Под негово ръководство отборът печели и купата на България през 2001 г., а през 1999 и 2003 г. е финалист в турнира.

В заключение на разговора с кмета Георг Спартански, Ферарио Спасов сподели, че очаква дебютът му начело на „Спартак” на 10 септември срещу „Ботев” Враца да завърши с победа.

Прочетете също:

Амфитеатър ще бъде изграден в Регионалния исторически музей в Плевен

Амфитеатър с 387 седящи места и места за хора с увреждания ще бъде изграден в ...