Акценти
Начало / Общество / Ниската толерантност на пътя води до повече инциденти в празничните дни

Ниската толерантност на пътя води до повече инциденти в празничните дни

пътна полиция

Кратък анализ на настъпилите пътнотранспортни произшествия през миналогодишните Великденски празници в страната изнесоха от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. Черната статистика сочи, че само за пет дни – от 17.04.2014 г. до 21.04.2014 г., в страната са регистрирани 89 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали 15 души и са били ранени 126.

Неспазването на правилата за движение от водачите на МПС и пешеходците, недостатъчното обезопасяване на уличната и пътна мрежа, ниското ниво на квалификация на водачите и нетолерантното и агресивно поведение покачват значително нивото на пътнотранспортния травматизъм. Това е отчетено и през месец януари и февруари на 2015 г.

Основните причини, довели до настъпване на ПТП, свързани с извършено нарушение от страна на водачите, са: превишената и несъобразена скорост, отнемане на предимство на МПС и отнемане предимство на пешеходец, неправилното изпреварване, неправилни маневри и навлизане в лентите за насрещно движение и употреба на алкохол.

Прочетете също:

Прокуратурата започна разследване на пожара в Медицинския университет в Плевен

В Районна прокуратура град Плевен е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 330, ал.1 ...