Акценти
Начало / Крими / Иззеха големи количества цигари и тютюн при мащабна акция на полицията

Иззеха големи количества цигари и тютюн при мащабна акция на полицията

цигари

При мащабна акция на плевенската полиция са иззети 373 кутии с цигари без бандерол, 3.300 кг насипен тютюн и 12 броя х 200 къса заготовки за цигари „Магнус“. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. На 7 и 8 април са извършени проверки в частни домове, търговски обекти и пазари. На 8 април в 11:10 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и РУП – Пордим при ОД на МВР – Плевен са извършили проверка в къща в село Обнова. Домът е собственост и обитаван от 38-годишен. Установени са 9 кутии с цигари без акцизен бандерол от марките „Business royals“ и „President slims“. За предадените акцизни стоки без бандерол е изготвен протокол и предстои съставянето на акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

От 9 часа до 16 часа на 8 април са извършени проверки и на територията на пазар в Плевен. Установени са улични търговци от село Буковлък. От 44-годишна са иззети 6 плика, съдържащи тютюн с общо тегло около 0.700 кг и 4 броя х 200 къса заготовки за цигари „Магнус“. В 39-годишна са намерени 6 плика с тютюн с общо тегло около 0.700 кг и 8 броя х 200 къса заготовки за цигари „Магнус“. Намерен е до кафемашина без надзор кашон с 1.900 кг тютюн. Съставени са два акта по Наредба № 14 на община Плевен.

На същата дата от 09.30.часа до 10.30 часа в град Левски е проведена полицейска операция за ограничеване разпространението на акцизни стоки без бандерол. При извършено претърсване и изземване в частен дом у 59-годишна са намерени и иззети 137 кутии с цигари марка „Bon international“ и 53 кутии цигари с марка „Capital slims“ – без акцизен бандерол. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Левски. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 7 април от 16:00 – 16:30 часа и в град Плевен е проведена специализирана полицейска операция. При извършена проверка в търговски обект – магазин, с продавач 49-годишна от същия град, са установени 68 кутии с цигари без акцизен бандерол от марките: „Rgd“, „Capital slims“, „President super light slims“, „President“ и „Swisse black“. Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване. Уведомен е разследващ полицай и по случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК.

На същата дата е извършена проверка и в частен дом в Плевен, обитаван от 74-годишен,където са намерени 106 кутии с цигари без акцизен бандерол от марките: „King red“, „Capital slims“, „President super light slims“, „President“ и „Swisse black“. По време на проверката мъжът е заявил, че акцизните стоки в жилището са негови и ги е предал с протокол за доброволно предаване. За констатираното в хода на проверката е уведомен разследващ полицай. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...