Начало / Икономика / Неотложни мерки за подобряване на бизнес средата ще обсъждат на среща в Плевен

Неотложни мерки за подобряване на бизнес средата ще обсъждат на среща в Плевен

Работна среща във връзка с изпълнението на Програмата на правителството за най-неотложни мерки за подобряване на бизнес средата ще се проведе в края на работната седмица в Плевен. Тя е продължение на обсъжданията на темата за облекчаване  на регулаторните режими в страната, започнали през миналата седмица на среща между областните управители и министър-председателя Пламен Орешарски, съобщиха от Областна администрация Плевен. Целта е регулаторните  режими, които пречат на предприемачеството и икономическия растеж, да бъдат премахнати, както и режимите, за които липсва законово основание.

Облекчаване на процедурите може да се постигне чрез намаляване на документацията, на срока за предоставяне на услугите, корекция в цените, опростяване на процедурите по предоставяне на услугата, подобряване на последващия контрол, увеличение в срока на валидност на издадените лицензи и решения, намаляване на задълженията за информиране, унифициране на услугите и др.

Всичко това ще бъде обсъдено и обобщено на срещата, след което ще бъде предоставено на заместник министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева, уточняват от Областната администрация.

Прочетете също:

Съветниците приеха отчета за изпълнение на бюджета на Община Плевен за 2020 г.

Общински съвет – Плевен прие днес отчета за изпълнение на бюджета на Община Плевен за ...