Акценти
Начало / Крими / Нараства броят на произшествията през февруари тази година

Нараства броят на произшествията през февруари тази година

Продължава тенденцията за увеличаване на общия брой произшествия в Плевенско през февруари тази година в сравнение със същия период на 2011 г., отчита се увеличаване на спасителните и помощните дейности, информират от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. През месец февруари 2012 г. районните служби за пожарна безопасност и защита на населението и група “Спасителна дейност” към Областното противопожарно управление са взели участие в ликвидирането на 116 произшествия срещу 89 за същия период на 2011 г.

През отчетния период тази година пожарите с материални загуби са били 33 срещу 22 за миналата година, 51 са били спасителните дейности, помощни операции и дежурства при 16 за миналогодишния февруари. Сравнително еднакъв се запазва броят на лъжливите повиквания, хубавото е, че двойно по-малко са възникналите сега пожари в сухи треви и отпадъци в сравнение с миналия февруари. Загинал при пожари е един човек, няма пострадали.

От анализа на възникналите през февруари 2012 г. произшествия специалистите заключават, че най-голям брой произшествия са възникнали в отрасъл жилищно стопанство и дейности на домакинства, т.е. там, където не се осъществява държавен противопожарен контрол. Най-често пък пожарите са причинени от късо съединение и небрежност при боравене с отоплителни уреди.

Прочетете също:

Ефективно наказание за осъден за нарушаване на карантинните мерки

Ефективно наказание лишаване от свобода ще изтърпи осъден за нарушаване на карантинните мерки по обвинение ...