Начало / Общество / Наноси от затлачен канал създават опасност на пътя за село Брест

Наноси от затлачен канал създават опасност на пътя за село Брест

Областният управител Мирослав Петров ще предприеме спешни мерки във връзка със затлачен канал на изхода на с. Брест. За проблема сигнализира местният кмет Цецо Луканов. На място господин Петров се запозна със ситуацията. Обсъдени бяха възможностите за реакция и предприемането на спешни мерки за недопускане на критични ситуации на пътя, които биха могли да доведат до пътно-транспортни произшествия в участъка, съобщиха от Областна администрация Плевен.

„Веднага ще сигнализирам Напоителни системи за нуждата от почистване на канала още веднъж. Валежите и струпаната кална маса непосредствено до канала са станали причина за неговото повторно затлачване. От друга страна наносите върху пътното платно създават предпоставки за катастрофи, което е недопустимо.”, каза областният управител Мирослав Петров. Той ще разговаря и с директора на Областно пътно управление за възможни действия във връзка с път, използван от земеделските производители.

„Кметът на село Брест Цецо Луканов е изключително деен. Той вече е провел разговори с местните земеделски производители, с които предлагат временно решение за този път”, допълни Мирослав Петров. „Още утре ще изпратя арх. Трифон Иванов на място за компетентно становище и конкретни предложения за решение на този наболял проблем”, категоричен бе областният управител Мирослав Петров.

Прочетете също:

Двама младежи от Буковлък засечени в Плевен с 23 кг незаконен тютюн

На 2 юни 2020 година около 13:00 часа в Плевен на бул. „България“ са проверени ...