Акценти
Начало / Култура / Най-високите отличия за деца от „Колорит” от конкурс за весела рисунка в Казанлък

Най-високите отличия за деца от „Колорит” от конкурс за весела рисунка в Казанлък

На деца от арт школа „Колорит“ са присъдени най-високите отличия на 26-тия Национален конкурс за весела рисунка „Малките нашенци“ , провел се в град Казанлък. Най-високото отличие на конкурса  – Специалната награда на фондация „Чудомир“, печели шестгодишната Светослава Лишева с живописната си творба „Веселата котка“.  Специалната награда на Общински съвет – Казанлък, е присъдена на осемгодишната Мария Браткова за пастелната рисунка „Клоунът със синята коса“. Носители на Първа награда са Християн Рангелов – 10 г.,  за рисунката „Клоун в цирка“, изпълнена в смесена живописна техника и Аделина Петрова – 12 г., за пастелната творба „Клоун със заек“.

Това е изключителен успех за школата и за мен, като ръководител, споделя Майя Ананиева, арт педагог на школа „Колорит” и допълва, че от творбите на малките художници блика много радостно настроение, изпълнени са в богат колорит и имат впечатляващо присъствие и въздействие.

Конкурсът „Малките нашенци” е част от „Чудомирови празници 2023“ в града на розите. Организатори са Община Казанлък, Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски“, фондация „Чудомир“ и Националния дворец на децата. Церемонията за връчване на наградите на победителите ще бъде на 29 март 2023 година в Музея на розата в  Казанлък.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...