Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Реформаторският блок се очертава като един от големите субекти на бъдещата политическа сцена

Найден Зеленогорски: Реформаторският блок се очертава като един от големите субекти на бъдещата политическа сцена

Реформаторският блок се очертава като един от големите субекти на бъдещата политическа сцена и в следващия парламент ще бъде една от големите политически сили в него. Това заяви днес Найден Зеленогорски пред репортер на infopleven в отговор на въпрос няма ли опасност предсрочни избори да възпроизведат сегашния парламент. Очакванията на някои, че ще се повтори статуквото, не са верни, категоричен беше Зеленогорски.

В момента той, като член на ръководството на партия „България на гражданите”, е натоварен да ръководи групата към Реформаторския блок за разговори и преговори с други десни и десноцентристки организации. В качеството му на такъв той вече е имал обаждане от Бойко Борисов. Дали е възможно евентуално бъдещо сътрудничество с ГЕРБ , Найден Зеленогорски беше категоричен, че „с ГЕРБ  в този вид е трудно да си сътрудничим”. По думите му ГЕРБ са другото лице на олигархията и ако не направят промени по отношение на политиката си и на лицата вътре в партията, ако не променят начина на изграждане на някакво доверие с десноцентристки партии  и по-специално с Реформаторския блок, такова сътрудничество е трудно да стане. „Топката не е в нас, топката е в тях и те трябва да си изчистят лицето и да кажат ясно на българския народ  кой ще понесе отговорността за всичко, което се случи през последните четири години”, каза Зеленогорски.

Той не скри, че неговото становище вътре в „България на гражданите” и в Реформаторския блок ще е от решаващо значение за бъдещите сътрудничества. „При всички случаи, когато трябва да докладвам е ли възможно да си сътрудничим с ГЕРБ, личният момент няма как да не съществува”, каза Зеленогорски, визирайки конфронтацията с хората на ГЕРБ на местно ниво. „Желанието на Бойко Борисов да си съструдничим в бъдеще вереоятно ще бъде минирано от хора като г-н Стойков, г-жа Цачева и много други по места”, обясни той.

Според Найден Зеленогорски от ГЕРБ много сериозно се притесняват, че са загубили 20% от доверието, а проучванията за Реформаторския блок показват, че около 10% от избирателите в България, което вероятно е около 16-17% от гласувалите, биха дали гласа си именно за Реформаторския блок. „Ние ще направим всичко възможно да бъдем  първа политическа сила и да не се налага да подкрепяме ГЕРБ и да търсим партньори”, категоричен беше Зеленогорски.

На въпрос откъде идва оптимизмът му при очевидно сринатото доверие към политическите субекти, Зеленогорски отговори, че протестите в София са повод за оптимизма му, както и подкрепата, която имат в големите областни центрове, където са съсредоточени десните избиратели. „Всички големи промени в България са тръгвали от София. При всички случаи и този път ще бъде така. Ако някой си мисли, че хората просто ще отидат на море, жестоко се лъже”, каза още той.

Прочетете също:

При близо 42% обработени протоколи в Плевен партията на Слави с най-много гласове

При 41.67% обработени протоколи от СИК в РИК – Плевен партията на Слави Трифонов – ...

Един коментар

  1. нагъл, нагъл човек си ти. заради такива ренегати като тебе, колкото и да ми се ще, не мога да повярвам на този Реформаторски блок. Ти през иглени уши и през всички партии ще минеш, само и само да останеш на повърхността. От два дни целия град говори за далаверите ти, как си си настанил роднините почти без пари да въртят заведение на центъра на града, ремонтирано с пари на Общината, докато си ти бил кмет. А те пък излязоха и нагли, като теб, и разправят, че имали \\\“лични инвестиции\\\“. Боже, боже. сякаш не са ги избили сто хиляди пъти тия инвестиции. каквито и да е имало.