Начало / Избори / Избори 2014 / Найден Зеленогорски на среща със синдикалисти: Нужен е нов Кодекс на труда

Найден Зеленогорски на среща със синдикалисти: Нужен е нов Кодекс на труда

Найден ЗеленогорскиНа среща с ръководството на КТ „Подкрепа” – Плевен, водачът на листата на Реформаторския блок в Плевен Найден Зеленогорски, представи акцентите в управленската програма на коалицията. Присъстваха и кандидатите за народни представители за Плевенски многомандатен избирателен район д-р Мариана Лазарова, Мария Монова и Красимира Лилова.

Двете страни дискутираха въпроса за необходимите спешни реформи в сферата на образованието и културата. От името на синдикат „Образование”, г-жа Боряна Генова, председател на Синдикален регионален съюз към КТ „Подкрепа” връчи на Зеленогорски предложения и въпроси, свързани с реформата в българското образование. Според г-жа Генова, без държавност и институционалност, без финансови грижи и нова законодателна рамка, българският учител не може да настигне динамичното европейско и световно образование.

Зеленогорски сподели необходимостта от изработване на нов Кодекс на труда, който да позволява на хората да работят и да създават гъвкав пазар на труда. Според водача на листата на Реформаторския блок, създаването на нови работни места е възможно само чрез политическа, законова и финансова стабилност, запазване на валутния борд и на текущото ниво на данъчното облагане. „Плевенска област се нуждае от привличане на високотехнологични инвестиции,развитие на поливното земеделие и на зеленчуковото производство, овощарство и лозаровинарство”, заяви още Зеленогорски.

На срещата бе обсъден и въпросът за ситуацията в стъкларски завод „Рубин Инвест” след възникналите проблеми и неяснотите около Корпоративна търговска банка, която е собственик на предприятието.

По-късно на среща със симпатизанти и съмишленици в Белене, Найден Зеленогорски и кандидатите за народни представители дискутираха въпроса за развитието на града. При посещението си те изразиха своята подкрепа на идеята на католическия свещеник отец Паоло за изграждането на мемориал в памет на избитите и репресирани от комунистическия режим в концентрационен лагер в Белене.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Прочетете също:

При 48.5 % обработени протоколи ГЕРБ е първа политическа сила в Плевенско с 30.61%

Според данни на ЦИК след 48.5% обработени протоколи на СИК в РИК към 5 часа ...