Начало / Политика / Българската икономика е в депресия, която ще се задълбочи през следващите години, ако не се вземат мерки

Българската икономика е в депресия, която ще се задълбочи през следващите години, ако не се вземат мерки

Трябва да го кажем ясно – българската икономика е в депресия, която ще се задълбочи през 2013 г. и ще продължи още няколко години, ако не се вземат спешни мерки веднага след парламентарните избори догодина. Това каза на пресконференция днес Найден Зеленогорски, член на националното ръководство на партия „България на гражданите”.

Според Зеленогорски Бюджет 2013 г. в никакъв случай няма да допринесе българите да дръпнат малко в класацията и да не сме най-бедните в ЕС. „Това не е бюджетът, който ще работи за хората със социални  проблеми да получат подкрепата на държавата. Този бюджет за съжаление няма да работи и за подкрепа на малкия и средния бизнес, нито ще е в помощ на българската икономика да  реализира растеж”, заяви той и подкрепи думите си с факта, че все повече хора, включително и измежду управляващите, са разколебани, че ще бъде постигнат планирания икономически растеж от 1.9% през следващата година.  Вече се твърди, че

икономическият растеж, ще е около 1-1.2%, което не е никакъв растеж, а депресия, подчерта Найден Зеленогорски.

Над 100 000 са фалиралите фирми, а броят на новите безработни е над 300 000, посочи Зеленогорски.

От „България на гражданите” са категорични, че бизнесът трябва да бъде подкрепян и подпомаган, за да може по-бързо държавата ни да се измъкне от тежката икономическа депресия. Изход от ситуацията хората на Кунева виждат в насърчаване на потреблението.” А това може да стане чрез повишаване на доходите – и на пенсиите, и на заплатите в държавния сектор и разбира се, доходите в средите на бизнеса”, обясни позицията на партията си Зеленогорски.

„Ние сме на мнение, че има достатъчно средства, просто е необходима политическа воля, за да бъде решен и въпросът за коледните надбавки за пенсионерите, и увеличението на майчинските”, заявяват от „България на гражданите”. Резерв, за да се случат тези увеличения, хората на Кунева виждат в намаляване на привилегиите на властта, като на първо място поставят намаляване на държавната субсидия за партиите. На второ място те искат драстично съкращаване на средствата, които в момента управляващите отделят за подслушване.

По отношение на избора на конституционен съдия „Движение България на гражданите” предлага на председателя на Народното събрание да покани представители на граждански сдружения и НПО в областта на правото както и експерти от юридическите факултети , които да обсъдят и направят  предложения за член на Конституционния съд,  допълни  Зеленогорски.

Прочетете също:

При близо 42% обработени протоколи в Плевен партията на Слави с най-много гласове

При 41.67% обработени протоколи от СИК в РИК – Плевен партията на Слави Трифонов – ...

Един коментар

  1. ЗЕЛЕНОГОРСКИ . СКРИИ СЕ ВЕЧЕ . НЕ ТЕ ПО НА СЯ МЕЕ !