Начало / Крими / Над 4000 файла със сексуално съдържание, с участието на деца откриха антимафиоти в компютъра на плевенчанин

Над 4000 файла със сексуално съдържание, с участието на деца откриха антимафиоти в компютъра на плевенчанин

За обмен на забранени материали в специализирана онлайн платформа е задържан П.И. /26 г./ от Плевен, съобщиха от МВР. При процесуално-следствените действия под наблюдението на Плевенската районна прокуратура, е иззет компютър, в който са намерени над 4000 файла със сексуално съдържание, с участието на деца на възраст до 7 години. Мъжът признал за извършваната престъпна дейност – разпространявал детска порнография чрез пиър-ту-пиър мрежите в период от няколко години.

Това е част от резултата от проведените през месец август от служители на сектор „Киберпрестъпност“ в ГД „Борба с организираната престъпност“ три реализации за противодействие на онлайн сексуална експлоатация на деца. В хода на действията, проведени под наблюдението на прокуратурата, антимафиоти извършили поредица от арести. До тях се стигнало след продължили няколко месеца разработки за установяване на хора, извършвали блудствени действия чрез принуда на деца на възраст между 9 и 13 години. Под заплаха, малолетните жертви били заснемани през интернет комуникатор, а създадените с тях порнографски файлове били разменяни с други хора по света. До момента са установени „съмишленици“ на българските граждани и от други страни от Европа, данните от разследванията ще бъдат предоставени на Европол.

За Станимир Димов

Прочетете също:

Юноша на СКБ Изобор е вицешампион на България при мъжете

Пореден връх за юношата на плевенския СКБ Изобор – Иво Илиев. Възпитаникът на треньорите Петър ...