Акценти
Начало / Последни новини / Над 200 участници ще се включат в тазгодишния пешеходен поход Плевен-Тотлебен

Над 200 участници ще се включат в тазгодишния пешеходен поход Плевен-Тотлебен

Над 200 участници от Плевен и страната ще се включат в четвъртото издание на пешеходния поход от Плевен до Тотлебен, който ще премине отново под мотото „Да слезем от колите”.

Стартът ще бъде даден на 19 октомври, в 9 часа. Сборният пункт на Кожухарската чешма в 8.30 часа. За спокойното провеждане на похода е осигурено медицинско обслужване и полицейски патрул.

Дължината на трасето е 25 км, от които само 5 км са по шосе, в останалата част участниците ще се движат през полето. Трасето е определено така, че да е подходящо за всякаква възраст. Миналата година най-малкият участник е бил на 4 години, а най-възрастният – на близо 80. Включила се е и голяма група чуждестранни студенти от Медицинския, научили за похода от Фейсбук. Средно разстоянието се изминава за около 4-4.5 часа.  „Когато преди четири години се роди идеята за организирането на такъв поход,  желанието ни беше да се провежда всяка година, за да покажем на хората красотата на полето и красотата от свободното общуване, освободено от стреса на ежедневието”, споделиха организаторите на похода. Инициативата се подкрепя от кмета на село Тотлебен и от Община Пордим.

По време на прехода за участниците ще има осигурени подкрепящи закуски и вода. В пилотен автомобил всеки, които има нужда от почивка, ще може да седне и след това да продължи отново. Всички участници ще получат тениски с логото на похода.

В Тотлебен походниците ще бъдат посрещнати с празнична програма и осигурен обяд. Подготвена  е и изненада за тях, която ще остави приятен спомен, споделиха организаторите.  Те са осигурили и транспорт за връщане до Плевен.

Прочетете също:

Прекъсвания на електрозахранването в части от община Плевен ще има на 28 май

Ремонтни работи по електропровод 110 kV, който е собственост на Електроенергийния системен оператор, налагат промяна ...