Акценти
Начало / Последни новини / Над 200 борци излизат на тепиха в международен турнир „Освобождение“

Над 200 борци излизат на тепиха в международен турнир „Освобождение“

Над 200 борци в класическия стил при подрастващите /деца, момчета и момичета/ от Русия, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова, Украйна, Гърция, Хърватия, Косово, Словения и най-добрите български клубове ще участват в организирания от СКБ Изобор /Плевен/ традиционен международен турнир „Освобождение“. На тепиха ще излязат около 40 състезатели от Плевенска област. Треньорите на СКБ Изобор – Петър Антов, Цоло Божилски и Момчил Сирашки залагат на 30 свои възпитаници. На 10 борци ще разчитат Цветан Чоранов и Момчил Ганчев от Класик /Белене/. Арена на схватки е зала „Балканстрой“.

Надпреварата под патронажа на кмета на Община Плевен – Георг Спартански. Лично градоначалника ще открие състезанието на 9 декември от 14:00 часа. Схватките започват същия ден от 10:00 часа, а входът за зрителите е безплатен.

Очаква се сред официалните гости да са олимпийския, световен и европейски шампион Армен Назарян, който е треньор на националния отбор на България в класическия стил и световния и европейски шампион Николай Гергов, член на УС на федерацията по борба.

От създаването си досега международен турнир „Освобождение“ е провеждан повече от 20 пъти, като по традиция на тепиха излизат най-добрите родни борци, както и от най-силните школи от чужбина. След прекъсване е възстановен през 2016 г.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...