Акценти
Начало / Култура / Награди за малките таланти от арт школа „Колорит“ от международен  онлайн конкурс в Бангладеш

Награди за малките таланти от арт школа „Колорит“ от международен  онлайн конкурс в Бангладеш

На 24  деца от арт школа „Колорит“ е присъдена престижната награда „Award for World Peace Campaign –  2022-2023”  от най-мащабния  международен онлайн конкурс в света “CHARUMELA“ в Бангладеш, съобщи арт педагогът на школата Майя Ананиева.

Темата, по която са рисували деца и младежи от цял свят е „Мирът“. Организаторите смятат, че светът се нуждае в този момент от детската вяра и оптимизъм за един  свят, изпълнен с Божията любов, мир, доброта, красота, радост и човешко щастие, сподели Ананиева. За девиз на конкурса е избрана мисъл на Майка Тереза – „Всяко добро, започва с усмивка“.

Хилядите творби, постъпили за конкурса се оценяват от международно жури, което включва утвърдени художници от 16 страни от цял свят, които присъждат наградите на победителите. Организатори на конкурса, който протича целогодишно с различни теми са „Charumela  Art School“ в Бангладеш и Международен приятелски комитет. Създавайки най-голямата онлайн арт платформа за детско и младежко изкуство те дават равен достъп на деца и младежи от целия свят, както и стимули за творческо вдъхновение и артистична изява.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...