Акценти
Начало / Крими / Мъж от Плевен отива на съд, отглеждал коноп в жилището си

Мъж от Плевен отива на съд, отглеждал коноп в жилището си

Районна прокуратура – Плевен внесе в съд обвинителен акт срещу 29-годишен мъж, отглеждал в жилището си коноп, съобщават от пресцентъра на правораздавателната институция.

Обвинението срещу Георги С. е за това, че на  неустановен ден през март 2016 г. засял и до 14.05.2016 г. в гр.Плевен отглеждал 22 броя  растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – престъпление по чл.354 в  ал.І от НК.

Обвиняемият не притежава разрешение за отглеждане на растения от рода на конопа съгласно ЗКНВП. Въпреки това в края на 2015 г. закупил онлайн оборудване за отглеждане на растения от рода на конопа в домашни условия. През март 2016 г. засял в 22 саксии семената и заедно с оборудването за отглеждане ги разположил в обитавания от него жилищен имот, като  започнал да полага грижи за  насажденията.

На 14.05.2016 г. в гр.Плевен при проведена специализирана полицейска операция, в жилището   на обвиняемия  били открити 22 саксии с коноп, с височина от 20 до 90 сантиметра. Обвиняемият е осъждан.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Прочетете също:

Хората от Гулянци се помолиха за здраве и благоденствие

За осма поредна година жители и гости на Гулянци се стекоха в храма „Св. Георги ...