Акценти
Начало / Крими / Мъж, заплащал бали сено с подправени банкноти отива на съд

Мъж, заплащал бали сено с подправени банкноти отива на съд

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж прокарал в обръщение подправени парични знаци, информира пресцентъра й.

Обвинението срещу Валери М. е за това, че през периода 01.03-31.03.2017 г.  – на три неустановени дати, в с.Глава, община Червен бряг, област Плевен, при условията на продължавано престъпление, прокарал в обръщение подправени парични знаци – 3 броя банкноти с номинал 100 лв с един и същ сериен номер АА 0000000, като знаел, че са подправени – заплатил с тях на мъж от с.Глава за закупени бали със сено.

Престъпление по чл.244, вр. чл.26 от НК.

В началото на 2017 година, на тавана на дома си, Валери М. намерил три броя неистински банкноти с номинал от 100 лв и с един и същи сериен номер АА 0000000. Разбрал, че банкнотите са неистински, но оформил с ножица една от тях, тъй като не била изрязана равномерно.  В началото на март 2017 година, решил да ги използва при закупуването на бали фураж. На три пъти се уговарял с мъж от селото да закупи бали, като всеки път му плащал със неистинска банкнота.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Две подвижни комисии ще обслужват хората с увреждания в изборния ден

Две подвижни секционни комисии да работят на територията на община Плевен по време на изборите ...