Акценти
Начало / Образование / МУ – Плевен провежда тест по биология утре за осем бакалавърски специалности 

МУ – Плевен провежда тест по биология утре за осем бакалавърски специалности 

На 27 юли, сряда, в Учебния корпус на Медицински университет – Плевен ще се проведе последният конкурсен изпит от кандидатстудентска кампания 2016 – тестът по биология за общо осем бакалавърски специалности във факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и Медицинския колеж. Точно в 7.45 ч сутринта в зала 405 на Учебния корпус кандидат-студент ще изтегли варианта на теста по биология в присъствието на представители на Академичното ръководство, на Комисията за оценка на конкурсните работи по биология, журналисти и родители.

Общият брой кандидати за бакалавърските специалности на висшето училище от двата приема на документи – предварителен и редовен – е 478, от които на теста ще се явят 183, 13 ще участват в класирането с оценката си от предварителния изпит, а 340 кандидат-студенти ще се състезават само с оценката си от зрелостния изпит по биология. Кандидатите участват автоматично в класирането с най-високата оценка между получената на теста по биология от предварителната и редовната изпитни сесии или от държавния зрелостен изпит.

Във факултет „Здравни грижи“ кандидат-студентите ще се състезават за 55 места по държавна поръчка за специалност „Медицинска сестра“ и 30 – за „Акушерка“. В Медицинския колеж 20 са местата за „Медицински лаборант“, 18 – за „Рентгенов лаборант“, 20 – за „Помощник-фармацевт“ и 16 за „Социални дейности“. Във факултет „Обществено здраве“ кандидатите се борят за 30 места, държавна поръчка, по специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ и 15 места за „Опазване и контрол на общественото здраве“. Първото класиране за бакалавърските специалности ще бъде качено на сайта и изнесено на място на 28 юли, а записването на новоприетите студенти ще се проведе в рамките на три дни по факултети – 29 юли, 1 и 2 август.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...