Начало / Образование / МОН призовава кметовете да удължават ваканцията при кризисни ситуации

МОН призовава кметовете да удължават ваканцията при кризисни ситуации

Министерството на образованието и науката призова кметовете да удължават ваканцията в селищата, в които не е възможно да се възстанови учебният процес на 9 януари 2017 г. Това важи особено за средищните училища, до които достъпът е затруднен, както и там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи. Препоръката на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева е с цел да се избегнат всякакви рискове за здравето на учениците и учителите.

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка МОН изисква от началниците на регионалните управления на образованието да са в постоянна връзка с кметовете на общини и директорите на училища, за да бъдат информирани навреме родители и ученици за възникнали проблеми. От РУО се очаква да подават информация в МОН по всяко време през предстоящите почивни дни.

До момента е известно, че от 9 до 11 януари се удължава ваканцията в общините Благоевград, Кюстендил, Димитровград, Хасково, Монтана и София-област. На 9 и 10 януари няма да се учи в община Асеновград. Кметовете на всички общини от област Перник също разпоредиха ваканция до 10 януари включително. В общините Сливен и Симеоновград неучебен  засега ще бъде само 9 януари (понеделник). Директорите на училища са уведомени и от тях се изисква да преструктурират учебното съдържание.

Прочетете също:

Георг Спартански  към младите: Нямате причина да се чувствате непълноценни, ако пишете на български в социалните мрежи

Младите хора да се изразяват на български в социалните мрежи когато са в България, призова ...