Акценти
Начало / Политика / Младежкото БСП – Плевен: Спортното министерство тенденциозно пренебрегва седмия по големина град в България

Младежкото БСП – Плевен: Спортното министерство тенденциозно пренебрегва седмия по големина град в България

Младежкото обединени в БСП – Плевен изпрати своя позиция до министъра на младежта и спорта Красен Кралев по повод негово интервю, излъчено на 9 януари в предаването ,,Тази Сутрин’’ по БТВ. В него министър Кралев изрази увереност, че Министерството на младежта и спорта разполага със средства, с които ще бъдат построени и/или реконструирани 4 стадиона в България. „В тази връзка, Младежкото Обединение в БСП-Плевен бихме искали да изразим нашето възмущение и недоумение, че управляваното от Вас Министерство тенденциозно пренебрегва седмият по големина град в България. Бихме искали да Ви припомним, че Плевен се отличава от други райони в страната с изключително богата си спортна история. Нашите спортисти славеха и продължават да прославят не само града си, a и Родината”, се посочва в позицията, изпратена и до медиите.

Ето какво още пише в нея: „Въпреки многократните обещания, особено по време на предизборни кампании за доизграждане на зала ,,Арена“, газифициране на зала ,,Спартак’’, реновиране на стадион ,,Плевен“, както и други спортни проекти на територията на общината, все още нищо не е реализирано. Считаме, че, както държавата, така и Община Плевен са отговорни за младите хора на града. Години наред не бяха положени нужните усилия за възраждането на спорта в региона. С оглед гореизложеното както и местоположението на града, предлагаме да бъдат пренасочени средства за доизграждане на стадион ,,Плевен’’, който има идеен проект за реновиране на обща стойност 15 млн. лв., и е съобразен с всички изисквания на Международната футболна федерация за провеждане на футболни срещи на международно ниво.

Убедени сме, че с добро желание и подкрепа можем да реализираме най- важната цел – да предоставим на новата ,,вълна‘‘ футболисти една добра спортна база и да възродим футбола в региона”, се посочва в позицията на Младежкото обединение в БСП – Плевен.

 

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...