Начало / Общество / Младежи от шест държави се срещнаха с кмета на Община Плевен

Младежи от шест държави се срещнаха с кмета на Община Плевен

Група от 42 младежи от  Испания, Турция, Македония, Румъния, Сърбия и България се срещнаха днес с  кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, информираха от пресцентъра на Общината.

Посещението им в Плевен е  част от международен проект по програма „Младежта в действие“ под наслов „Непознати се превръщат в приятели чрез интелектуален диалог“. Една от основните задачи на участниците в проекта е  чрез снимки да разкажат на  връстниците си за културно-историческите паметници, които са имали възможност да посетят тук.

Проф. Стойков  приветства млади гости на града ни и изрази подкрепата си към идеята на проекта.   „Сами ще се уверите, че в Плевен всяка крачка е история и съхранена традиция. Радвам се, че ще имате възможността да се запознаете със забележителностите на Плевен и да усетите неговия дух. Ние имаме прекрасни млади хора, с част от които ще можете да се запознаете и да общувате. Защото именно вие – младите хора, сте най-добрите посланици на своите страни и градите най-здравите мостове между тях”, каза кметът  и пожела на гостите незабравими спомени от града.

Проф. Стойков представи приоритетните за ръководството на общината цели и разказа накратко за осъществените през изминалата година важни проекти с европейско финансиране, които възлизат на над 63 млн. лв., като подчерта, че  тази година очакванията са за подписване на договори за над 200 млн. лв.

Гостите на Плевен изказаха своята благодарност към кмета на Община Плевен за осъществената подкрепа по време на тяхната визита  и му връчиха сувенири от своите страни.

Прочетете също:

В Плевен палят празничните светлини на 1 декември

С приказния детски спектакъл „Елхичке, засияй над земята, огрей със звездата” ще бъдат запалени празничните ...