Начало / Общество / Мирослав Петров: България е кауза, която си заслужава

Мирослав Петров: България е кауза, която си заслужава

„Съединението на България е убедителен пример  за национална мисия и непоколебима решителност, но и време на осъзнаване на отговорността на един народ към собствената му съдба, към неговото бъдеще, към избора на посока на развитие на собствената му държава. Пример за достойнство и национална гордост, който вече 134 години буди чувство на възхищение и усещане за национална ценност и постижение у поколения българи.”, каза в приветственото си слово по повод отбелязване деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия областният управител Мирослав Петров.

По традиция ритуалът в Плевен се състоя на паметника на Четвърти пехотен полк. Събиитето уважиха народни представители от 15 МИР, заменстник-областните управители Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов, представители на местната власт и граждани.

«Всички ние имаме честта и привилегията да черпим опит от тези исторически събития, с които българският народ, българските политици и държавници уверено и твърдо заявиха на света, че ще работят с несломима воля за осъществяването на българската национална кауза – единна и независима България. И го направиха. Без корист. Без колебание. Без страх.”, каза още в словото си областният управител Мирослав Петров. Той призова: „Да пазим паметта и следваме примера на нашите предци, защото България е кауза, която си заслужава!”

Ритуалът започна с панихида в памет на загиналите в името на България войни, след което в знак на признателност бяха поднесени венци и цветя.

Прочетете също:

Общински съвет – Плевен гласува 5 000 лв. за лечението на проф.Недкова

Еднократна финансова помощ в размер на 5 000 лв. от бюджета на Община Плевен ще ...