Начало / Новините в снимки / Министър Каракачанов връчи новите пагони на военнослужещи от ВВВУ „Георги Бенковски”

Министър Каракачанов връчи новите пагони на военнослужещи от ВВВУ „Георги Бенковски”

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов връчи днес новите пагони на военнослужещи от състава на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, повишени в звания „полковник“, „подполковник“ и „майор“. Това стана на тържествения ритуал в местността Костина край тетевенското с. Рибарица, където курсанти, преподаватели и представители на ръководството на училището отбелязаха 144-ата годишнина от гибелта на Георги Бенковски. След възстановяването на висшето училище през януари 2020 г. за първи път те отново отбелязаха патронния си празник като отдадоха почит към героя от Априлската епопея и поднесоха венци и цветя пред паметника на лобното му място в знак на признателност.

„Не забравяйте делото на героите на Априлското въстание, следвайте техния път“. С тези думи министър Красимир Каракачанов се обърна към бъдещите офицери от Военновъздушните сили. „Разчитайте преди всичко на своите умения, на това, което ще научите от вашите командири, на своята воля и на своята сила. Тогава и другите ще ви уважават“, каза той.

Министърът на отбраната отличи с награди преподаватели и представители на командването на училището за заслуги във военно-образователната дейност. По повод възстановяването на Висшето военновъздушно училище той връчи грамотата за бойното му знаме на бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на училището.

Бригаден генерал Юлиян Радойски  получи и плакет от кмета на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева.

С тържествен ритуал курсантите поднесоха венци и цветя пред паметника на Георги Бенковски. На събитието присъстваха висши офицери от Българската армия, народни представители, ръководството на Община Тетевен, Председателят на ОбС-Тетевен и общински съветници, граждани и гости.

Снимки: Пресцентър Община Тетевен

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...